начало за нас алое вера продукти статии бизнес за контакти

Aloe Vera сертификат

 The International Aloe Science Council, Inc

Islamic Seal of Approva

 Одобрение - Сертификат за качество от Сдружението на Ислямските държави.

Kosher Rating

сертификат за качество за пчелни продукти

Not tested on animals

Продуктите не са тествани върху животни.

 

 Продукти - Добавки и хранене - Forever Ginkgo Plus

 

Напитки с Алое Вера Добавки и хранене Пчелни продукти Контрол на теглото Грижа за лицето Грижа за тялото Лична хигиена Комбинирани пакети
 
 
 

Код: 73
60 таблетки
Цена: 60,33 лв.

Forever Ginkgo Plus
Хранителна добавка с гинко билоба и китайски билки

 

 

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
Forever Ginkgo Plus е уникална синергична смес от четири китайски растения, познати от най-дълбока древност. Основната съставка е екстракт от листа на гинко билоба в комбинация с ганодерма от гъби рейши, плодове от шисандра и изсушени на слънце фо-ти – китайски билки, всяка от които се радва на голяма почит.
В днешно време не липсва информация за гинко, включително неотдавна изказаните твърдения, че има възбуждащи половото желание свойства! Това е едно от най-популярните билкови лекарства в Европа и Северна Америка. Ако погледнем в исторически план обаче, ще забележим, че това е и едно от най-древните растения с непрекъснато приложение в медицината. Най-новата му популярност се основава на целебното му въздействие върху нервната система и способността му, както се твърди, да подпомага функциите, свързани с паметта, при хора, преживяли травма. Всеки има нужда от малко „храна за мисълта“, понякога и в това отношение Forever Ginkgo Plus е идеалната „закуска“!
Счита се, че дървото гинко е най-старото оцеляло дърво, като видът датира от стотици хиляди години. Оттук и името, с което е известно – „дърво-вкаменелост“. То живее много дълго, често над 1000 г., поради способността си да се приспособява към най-разнообразна околна среда. Изключително устойчиво е на нападенията на насекоми и гъби. Дървото гинко расте в някои части на Съединените щати и Китай. В Азия растението се употребява заради лечебните си свойства от над пет хиляди години насам.
Най-често използваният материал, извлечен от това растение, е стандартизираният екстракт от листата на гинко. За постигане на най-добър ефект е необходимо препаратите, изготвяни от листата, да съдържат най-малко 24% флавон-гликозиди и поне 6% терпен-лактони.
Флавоноидите предпазват капилярите, като регулират техния тонус и еластич­ност, действат като силни антиоксиданти и имат противовъзпалитено действие. Терпен-лактоните потискат струпването на кръвни плочки, като по този начин помагат да се предотврати образуването на съсиреци в кръвоносните съдове. Могат също така да предотвратят свиването на бронхите и тяхната свръхчувствителност, като по този начин отслабват предразположението към астма и спазми на кръвоносните съдове.
Ето защо в комбинация тези две съставки помагат за увеличаване на кръвния поток към малките съдове в мозъка и в крайниците. Значително се подобрява кръвообращението в мозъка и опитите с гинко показват положителни резултати в случаи на слаба деменция и болест на Алцхаймер – подобрява се паметта, настроението и концентрацията. Тези лечебни свойства са основната причина растението гинко да се свързва с възстановяването на прекарали мозъчен удар. Гинко има полезно въздействие не само при хората, страдащи от заболявания на мозъка. Според изследванията при здрави хора, то повишава концентрацията, паметта и умствената дейност. Лошото кръвообращение в ръцете и краката може да доведе до развитие на перниони и болест на Рейно, затова гинко представлява интерес и за страдащите от тези заболявания.
Сред останалите полезни свойства на гинкото са: подобряване на симптомите при състояния, които на пръв поглед са коренно различни, като аст­ма (поради отпускащото въздействие върху бронхиалните мускули) и шум в ушите.
Другите активни съставки на Forever Ginkgo Plus, макар и по-малко познати, също заслужават внимание.
Ганодерма, от гъбата рейши, се използва в традиционната китайска медицина вече над 4000 г. В азиатските страни има дълга история и репутация на тоник, удължаващ живота, съпоставим с женшена. Китайското й име „линг жи“ означава „билката на духовната мощ“, а ганодермата е била високо ценена като „еликсира на живота“. Китайците я използват, за да усилят множество функции на тялото. Ценена е за това, че подобрява обмяната на веществата и кръвообращението, като подпомага обмена на кислород и флуиди в тялото. Изследванията също така показват, че съдържа много видове биологично активни съставки, включително полизахариди, мастни киселини и аминокиселини. Въпреки че изследванията са единични, има достатъчно доказателства за нейните различни биоактивни функции в подкрепа на добрата й репутация на много ценен тоник.
Шисандрата е пълзяща лоза с малки червени плодове и се среща в Северен Китай. Китайското й име е „ву-уей-зи“ или „плод с пет вкуса“, понеже едновременно е сладка, кисела, горчива, солена и люта. Счита се, че шисандрата има адаптогенни свойства и засилва устойчивостта на организма към боле­сти и стрес. Шисандрата съдържа вещества, наречени лигнани, за които се смята, че допринасят за възстановяване на тъканта на черния дроб, увредена от вирусен хепатит и алкохол. Лабораторни изследвания показват, че шисандрата може да повишава издръжливостта, да дава сила и да намалява чувството за умора.
Фо-ти (или хи-шу-ву) също произхожда от Китай, където се отглежда и до днес. Може да се използва в сурово състояние, но общоприетото мнение е, че е много по-добро изсушено на слънце. За китайците сушеното на слънце фо-ти е една от най-важните билки против стареене и намира широко приложение в тонизиращите рецепти.
Сама по себе си всяка от съставките има внушителна репутация и би било трудно да се намери по-добър квартет от билки, способни да се допълват както взаимно, така и с другите вещества във Forever Ginkgo Plus – ето ви „храна за мисълта“!
 
СЪСТАВКИ
Екстракт от гинко 30 мг
(листа на прах, стандартизирани до 24% флавоноиди / 6% терпеноиди)
Гъби рейши 210 мг
Шисандра 130 мг
Сушено на слънце Фо-ти 110 мг
Микрокристална целулоза, трикалциев фосфат, целулоза, стеаринова киселина, кроскармелозен натрий и магнезиев стеарат.
 
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА
По една таблетка два пъти на ден.
Бележка: Не се препоръчва употреба на Ginkgo Plus по време на бременност и кърмене. Да не се дава на деца под 6-годишна възраст.
 
ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
  • Помага при слаба памет и умствена умора, като увеличава кръвния приток към мозъка.
  • Помага при лошо кръвоснабдяване (перниони).
  • Повишава енергийното ниво.
  • Съдържа допълнителни тонизиращи билки за подсилване действието на гинко.
  • Съотношение листа към екстракт – 50:1.